Webwinkel

Elise Meier

De scheppende kracht van papier

Duurzaam, innovatief en sociaal

‘Eigenlijk gewoon een heel mooi boek over papier.’

Meester papierschepper Leo Hoegen uit Utrecht heeft een lange staat van dienst als papierschepper. Ruim veertig jaar ervaring in experimenteren en innoveren, meedoen aan kunstprojecten, advies geven aan buitenlandse bedrijven en vooral heel veel les geven.

‘De scheppende kracht van papier’ bestaat uit de interessantste hoogtepunten van Leo’s carrière, die lezen als een avonturenboek. Elk hoofdstuk biedt praktijkoefeningen om te leren papierscheppen, met een QR-code voor een film waarin Leo laat zien hoe u dat doet. Stap voor stap wordt u ingewijd in de geheimen van dit eeuwenoude, maar nog springlevende ambacht. Ook aan het ontstaan en de ontwikkeling van papier(scheppen) wordt aandacht besteed. Een lesboek dat ook prima geschikt is als leesboek.

U kunt dit bijzondere boek vanaf nu reserveren. Of u nu wilt leren papierscheppen of u vindt het belangrijk dat ambachten blijven bestaan, er zijn veel redenen om dit te doen. Koop het voor uzelf of geef het boek als geschenk, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. De oplage is beperkt, dus op = op!

Auteur Elise Meier heeft diverse boeken over ambachten op haar naam staan zoals Gouden Handen, Kunst& Ambacht, Op zoek naar het nieuwe ambacht. Ook schrijft zij regelmatig in tijdschriften over ambachten en immaterieel erfgoed.

Belangrijk: Als u vanuit België bestelt, stuur dan een e-mail naar Erfgoed@emzovoort.nl

Publicatiedatum: eind oktober 2023.

Er zijn drie verschillende mogelijkheden:

1. Reguliere editie: € 29,95 (+ € 7,- verzendkosten).

2. Gelimiteerde luxe-editie, voor liefhebbers van bijzondere boeken. Deze uitvoering biedt diverse extra’s zoals een harde kaft die door Leo Hoegen handmatig is gebonden. De harde kaft is voorzien van handgeschept papier. Verder zijn bij het boek gevoegd: een envelop met voorbeelden van verschillende soorten handgeschept papier en een certificaat met nummer. Ook kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om gratis een workshop papierscheppen voor vier personen bij Leo Hoegen te volgen. Prijs: € 500 (gratis verzenden of na afspraak ophalen bij Leo Hoegen).

3. Donatie. Ten slotte wijzen wij u nog graag op een derde mogelijkheid om de ambachten te steunen. Dat is door middel van een vrijwillige donatie. Het maakt niet uit hoeveel u wilt doneren, elk bedrag is welkom.